Saturday, September 13, 2014

setelah lama menghilang

Assalamualaikum bloggers,readers,stalkers err what else?Hehe,rasa awkward yg teramat sangat sbb dah terlalu lama tak update blog ni,last update awal tahun before SPM dulu,Allah ja tahu busy tu macam mana,waktu berlalu cepat sangat terasa tak sempat nak kejar.Dalam sibuk waktu berlalu,banyak jugak benda dah berubah,bukan banyak tapi sangat banyak.Banyak jugak benda yani nak share kat sini tapi tak terluah.heh,boleh gitu?Alhamdulilah,sekarang yani tengah sambung study dekat kolej matrikulasi negeri sembilan,yeah!My first year.Sekarang baru nak habis sem 1.First time merantau jauh dari family.So mesti kena cepat cepat sesuaikan diri even kadang2 memang homesick,tipu lah kalau tak rasa pape kan?tapi sbb busy sgt kat sini kadang2 tak lah layan sangat perasaan tu.Busy dengan lecture,quiz every week,test,tutorial,lab report.Kadang2 nak naik gila ja rasa tapi busy2 jugak Allah jangan lupa.InshaAllah walau macam mana pun busy tapi andai kita utamakan Dia,pasti hati tenang :)

Life kat sini,memang kena berdikari cause we are on our own now,tak boleh nk manja mengada nak orang buat,semua kena buat sendiri,hehe.Kalau tak buat sendiri,sapa nak tolong ye dok?

Emm,rindu pulak zaman sekolah dulu.Rasa macam nak balik sekolah balik tapi taknak ada exam n taknak ada homework.Heh,memang tak lah kann.Orang selalu cakap,life must go on.Semakin jauh kita melangkah,semakin banyak dugaan n cabaran yg datang menyapa.Tapi kita tak boleh terus mengalah.Err,ada gaya pakar motivasi tak? hee

Minggu depan result ups dah nak keluar.Debar pulak rasa.Then terus final exam.Lepas tu CUTI SEM! well I just can't wait.Tak sabar nak balik Perlis.Tapi best jugak duduk nogori ni.Hehe

Time flies so fast,ni pun curi masa je.Undur diri dulu.Doakan yani kuat untuk terus melangkah okay? :)

Lots of love,
NIA'S 

No comments:

Post a Comment