Saturday, November 10, 2012

This is the hard one.

Assalamualaikum,hi readers.
Lama tak story-story kat sini.Result final exam dah dapat.Alhamdulilah better.
Tapi,last day sekolah tahun ni adalah yang paling sedih dalam hidup Yani.
First,pagi-pagi datang sekolah memang la mood agak okay.Tapi lepas Aida & Farisha masuk kelas,Aida cakap senarai student dalam kelas untuk tahun depan dah ada.She said Iryani and Faqihah "get out!".Tapi saja nak joke get out tu.Kami memang macam tu.Tapi apa yang seriusnya,Aida kata Yani & Faqihah naik kelas 5 Sciene 1 tahun depan.Sekarang yani 4 Science II.Lepas dia bagitau macam tu rasa macam nak mengalir ja air mata ni & rasa macam nak menjerit sekuat hati.Why it can be like this?? WHY!
Mesti korang-korang heran kan sebab apa reaksi Yani macam tu.Sebenarnya Yani tak nak naik kelas.I just want to stay there with Syima,Shikin and Aida.Nanti bila kelas dah tk sama,dah tak boleh jumpa selalu,mengarut-mengarut macam kepala pusing selalu,merajuk selalu.Bergaduh suka-suka selalu,teman Syima beli Dutch Lady Coffee kat koperasi selalu,makan nasi sama-sama selalu & dah tak boleh buat presentation sama-sama dah. :'(
KENAPA???
Lepas tu,Yani & Faqihah terus keluar cari cikgu Saodah & bagitau dia taknak naik kelas.Cikgu cakap dia takda kuasa apa-apa untuk ubah semua tu sebab hanya pentadbir yang berhak.SoYani & Faqihah terus pergi pejabat & jumpa PK Pentadbiran a.k.a Teacher Murizah.Dia cakap tak boleh jugak sebab kalau dia layan sorang.Nanti semua nak jugak.Teacher jugak cakap cuba sesuaikan diri dulu,but the most important thing is next year I will face the biggest ever examination.SPM awak.SPM.
Tu bukan perkara kecil.Tapi yani terfikir balik bila cikgu kata"kita mesti bersykur sebab orang letak kita kat tempat yang terbaik".Mungkin semua ni ada hikmahnya.Yani nak pindah,tapi mama tak bagi dah.So I must try.Nanti dekat universiti pun kita kena hadapi benda yang sama malah lebih banyak dugaan yang akan datang.I must think maturedly.Eventhough its very very hard for me.
Tapi kenapa semua ni harus jadi sekarang?Tahun depan pulak SPM & tahun terakhir yani kat sekolah.
Semuanya mampu berubah dalam sekelip mata.Tahun depan,dah tak boleh susun 4 meja rapat-rapat macam tahun ni.Dah tak boleh cakap-cakap & mengarut non stop.Dah tak boleh study sama-sama dalam kelas,tak boleh cari pelindung sebab taknak menghadap muka cikgu.Ya Allah,so sad!
I feel very bad right now.
Lots of LOVE,
NIA'S.


Everything may change just in a twinkling of an eye.

No comments:

Post a Comment