Wednesday, August 29, 2012

Semua dah berubah

Assalamualaikum.
Ermmm,yani curi-curi update blog ni.Kalau nak tahu,homework yani tengah bertimbun sekarang.Karangan BM,English,report Chemistry,Math,Addmath etc etc.Ya Allah,banyaknya.Sakit kepala ni.Dulu-dulu,sebanyak-banyak homework pun tak la sampai sebanyak ni.Tapi mungkin ada baiknya.
Sekarang yani 16 tahun a.k.a form 4,thats mean lagi 1 tahun ja life yani kat sekolah,bila mula-mula masuk form 4 pun dah rasa banyak perubahan,tambah la dekat universiti nanti.Jauh dari tempat tinggal,semua kena berdikari.Mampu ka yani hadapi semua tu?
Be strong,be strong.Yani kan kuat. :')
Sekarang,dah terasa semakin sunyi.Pagi-pagi bila nak pergi sekolah mesti sayu ja rasa.Yani pun taktahu kemana menghilang semangat yani yg dulu.Hampir 70% prubahan yang jadi dalam hidup yani.I lost one of my friends or my classmate in standard 6.She had gone forever.She had moved from this world.Walaupun yani tak serapat macam mana orang lain rapat dengan dia,tapi yani tetap rasa kehilangan dia.Sampai hari ni,yani masih tak percaya yg dia dah pergi untuk selamanya.
Tapi,hidup ni tetap kena teruskan.Allah SWT tak pernah cipta hambaNya untuk gagal tetapi hambaNya yang ingin gagalkan dirinya sendiri.Kita kena ada keyakinan dalam diri sbb andai kita tak yakin,sama seperti kita tak yakin dengan tuhan.
Orang selalu kata,cakap memang senang.Yes,cakap memang senang tapi untuk lakukan apa yg kita cakap tu      
yang susah.
I still miss my old life before this.My silly stories,my old school and all the things that I have.However,I must face it with all my heart.Yes,we can plan whatever we want   
but His plan is the best.He knows what is the best in our life.We cannot predict what will happen tomorrow,we never know whether we still can live for tomorrow or not.So,I need to appreciate every moment and I should appreciate every single things in my life.
Allah never give us what the things that we want but He will give all the things that we need.
Ya Allah,please make me strong.
Lots of LOVE,
NIA'S.



By the way,yani suka la lagu Diciptanya Hawa by Shanel.Sesuai untuk seorang insan bergelar perampuan.Disebalik kelembutannya,terselit kekuatannya. :)

No comments:

Post a Comment