Wednesday, February 1, 2012

First Day School


Assalamualaikum there.
Im here.Mesti korang tertanya-tanya kn.Mcm mana yani kat skolah baru tu.Ok,jom yani story-story.
Pagi tadi dalam 6.50 am mcm tu dah berangkat pergi istana.Eh,sekolah. :P
Perasaan tu takpayah kata lah kan.Dah la sorang-sorang.Sampai tu mcm orang blur ja.Huhu,mmg blur sgtlah.Nasib baik lah ada Ayuni.Dia buddy yani masa kat STB dulu.Thanks sayang.Huhu,kat sekolah baru tu takda bunyi loceng pung.Kalau nak,kena buat loceng sendiri boleh la.Then,dah 7.30 am mcm tu ayuni pun masuk kelas.Tinggal yani sorang-2 kat pondok dpn tu.Seram jea rasa sampai la cikgu pggl masuk dlm dewan.Pergi daftar.Dah la silap kaunter.Malu ja. -,-
Nasib baik masa tu tk ramai orang lagi.Yani la org first yg daftar untuk tingkatan 4.Haha,semangat tak?Padahal sedih jugak la.Then bila semua dah daftar,yani pun toleh blakang terus shock.
Haha,student tingkatan 4 sikit.Separuh daripada 40.
Bila kaunselor suruh ubah tempat duduk,Yani pun mula gelabah cari tempat kat mana nak duduk.Then terjumpa sorang ni.Dia pun daftar sama dgn yani jugak.Then duduk la dgn muka tak malu.Haha,yg tak tahan,yani duduk antara dia dgn mak dia.Mak hampa baik lahh tonn~
act,nama penuh dia Jannatul Adni tapi dia suruh pgl ton ja.Haha,ton pun ton lah.Then ada kawan dia lagi Aina.Yani,ton dgn Aina semua sama,kami rumah sukan Raja.Warna ******.
Haha,teka lah.Kalau betul yani kasi seringgit.Boleh beli gula-gula.Kahkah,
tapi kan awok awok,kelas kita taktau lagi lah.Esok baru tau.Tapi yani still amik pure science.
Cikgu kat sana ok-ok ja.Tak garang pun.Huihui~
Tapi,rindu cikgu SMKAr.Byk jasa cikgu. :'
Yani pun rindu besties yani.Tia,Tini,Syima & semua lah.Sayang sikit. :*
hehe,nnti yani nak pegi SMKAr balik.Huh??nak pegi sana balik?huhu,just wait & see. ;D
Okay,okay.Hari ni jugak kan,kan,mcm-9 dugaan kot.
Sampai kt kemuncak kesabaran yani.
Betul-9 teruji.Tapi salah sniri jugak,sapa lah suruh tak makan.Bila dah gastrik,tau-tau lah,
pergh~dah la yani stay tadi kat perpustakaan.Sorang pulak tu.Bila dah duduk mula la kencaman gastrik yg memang super duper best!
hnya Allah SWT ja tau.
Huhu,then lepas tu.Pukul 7 pm mcm tu baru sampai rumah.Baru sampai ok.
Klah,sbenarnya ada lg,tapi jari ni cakap dia nak tidur.Esok ada merentas desa.Kat stadiumTapi yg betul Jumaat ni.Huhu,go go Raja~
Bye bye.
Lots of LOVE,
NIA'S.


I'll never forget the place I come from.


No comments:

Post a Comment