Friday, November 26, 2010

hodoh n cantekk

"yg cantik itu tak semestinya baik akhlaknya&yg hodoh itu tak semestinya buruk akhlaknya"


oke,jom kita mula perbahasan ni,macam title kat atas , yg cantik tu x semstinya baik n yg hodoh tu tak semestinya buruk.
berdasarkan pendapat yani,yea..kan?kan?
huhu~
klau tak betul knp org mgatakan "don't judge a book by its cover "
yea . skrg ni dah ramai org yg da tertipu dgn suma ni .
n korang tak sedar kea majority org cantik(tp bukan semua) guna kecantikan dy untuk tipu org .
ada kea patut ? langsung tak patut kan ? tp 2 laa knyataannya..
lpas 2 org yg golongan kurang cantik ni pulakk slalu jadi mangsa keadaan..
ouh , pity them ! byk org sangka org yg hodoh tu buruk n hina , tp x semua .
hanya segelintir oke ? so , jgn laa terasa ea :) hanya pendapat semata mata .
tp mana hak org yg jadi mangsa keadaan ni ? mana hak dorang ?
dorang un manusia jugakk macam kita yg ada hati n prasaan .
cuba korang bayangkan kalau korang ada kat posisi dorang yang jadi mangsa tp langsung tak slah ni. apa korang rasa ?
tak kea sedih ? sakit hati ? yea..mmg sakit hati . (okke . stop it . da emo lbih da ni ) astghafirullah...

back to the topic .

oke, cuba korang bukak mata hati korang luas luas . ehh , tak luas lagi tuu . luaskan lg ...
haa..then pandang sekeliling korang .
ada kan orang yg buad macam tu ?
skrang da terbukti la .
so , for the concusion..
sp yg ada buad macam tu harap harap cepat laa korang bertaubat .
kesian kat orang yang tak bersalah ni tp jadi mangsa keadaan .
so , for all of u ,
jangan pernah la sesekali korang nilai someone tu dari segi fizikal semata mata .
nilai hati budi dy dulu . baru boley buad conclusion .
so, renung renungkan la ea :)

p/s : 4 sesapa yg terasa harap maaf ea . tiada niat untuk menyindir korang.tetiba terdetik kat hati ni pulakk nak discuss pasal topic ni . huhu :)thanks .


salam sygg : n.i.a's



No comments:

Post a Comment