Friday, October 1, 2010

no title to display

Photography Graphics, Tumblr Photography

hati yang kesunyian lagi..
hari yang kembali sayu..
namun aku tidak sendirian,krna masih ada Allah SWT yang sentiasa menemani..
today,ada 2 pkara yg julung kalinya jdi dlm kmus hidup ni :

fisrt,i learned some experience from this teacher:

~Aimi Najwa~

second,DATANG LAMBAT for the first time.
p/s:klewatan aku hnya dsebabkan oleh traffic jam yg terlalu3 jam pagi tadi,xda mksud lain,.nak bukti ? tanya la sp2 ..hee~


actually aq bru first time jmp tcer 2 tadi,rupanya ada hikmah d sebalik suma 2..Allah dah takdirkan student 2a utk bertmu dgn dy..n aku slh 1 student 2..banyak pgalaman yg tcer 2 share dgn kt0rg td..
dr A sampe Z ..aku sk dgr tcer 2 cita dy pnya experience..
rupanya,da macam2 yang dy tempuhi before jadi an ENGLISH TEACHER.
truly,aq mmg respect dy ..
4 the intro,dy cta sal family dy..dy ckp dy ada adik*twin .then s0rg normal lg sorg OKU . ad pnyakit ap ntah..adus,berbelit lidah nak sebut .hee~
then,dy ckap family dy bkn la loaded,just biasa2 ..
lps tuh,story 2 seterusnya,dy cakap actually dy langsung tak minat nak jadi teacher..tp suma 2 berkat doa dy pnya teacher so,realitinya skrg dy jadi teacher..dy sniri tak expect yang dy bole jadi teacher..mmg 1 dalam sjuta tp 2 la hakikatnya..Allah maha besar... *IMPOSSIBLE IS NOTHING ;)

then,dy cakap..time dy practical at SMKSH last year,dy pnah dpt tugas bg slip exam spm kt candidate..ad la 1 student ni,dy mmg active sport,but academic ? mmg down ..
time amik slip spm hari tu,tcer aimi x tgok pun result student 2,that mean tcer 2 tak tw la yang c student ni pnya result..then tcer pun bg slip 2 n say congrats..c student ni pun amik la dy pnya slip..
berselang b'brapa saat lpas student tu tgk dy pnya slip,dy terus terduduk n terpaku..
lpas tu dy mrayu,meratap kat tcer,dy cakap:
"cikgu,inikah keputusan saya?takkan takda 1 A pun?saya mohon cikgu..1 A pun jadilah untuk ibu saya,untuk saya bangga".
student 2 merayu sgt sambil meraung penuh penyesalan..
then tcer ckp:
"2 la keputusan kamu,kamu kena terima hakikat 2,cikgu tak boleh tolong kamu,cikgu hanya ditugaskan utk bg slip ni saja"..
bergenang air mata tcer bila dengar student 2 merayu,lalu berciciranlah titisan air mata..

then,banyak lagi experience yang tcer 2 share tadi..n story tadi 2 salah 1 yang tcer share..n utk pgetauhan suma,story tadi 2 mmg kisah benar yang terjadi baru2 ni..
so,for the conclusion..jgnlah menyesal kmudian..klw mengalir air mata darah sekali pun,apa yang dah berlalu takkan pernah berulang..

then,jam pun dah menunjukkan 10.20 pagi n that mean time for recess..
sblum tcer 2 kluar klas..tcer 2 ada cakap kt kt0rg :

"one of u will be a teacher"

2 la ayat terakhir teacher before kt0rg kluar recess..n doa cikgu slalunya akan termakbul..so,wallahu'alam..




No comments:

Post a Comment